Joop

În 1981, Wolfgang Joop a înregistrat marca și compania Joop în momentul în care a fost deja un jurnalist bine-cunoscut, care scrie despre moda si designer. În 1978, colecția sa de blană a fost un mare succes.La începutul anului 1982, a fost prezentata prima colectie de femei pret-a-porter.

"Fiecare parte din colecția mea este se bazează pe o combinație de influență etnică și culturală la nivel mondial."

Wolfgang JoopÎn 1984, a fost lansat linia de parfum Joop. Dupa aceea, Wolfgang Joop a schimbat cu litere mari numele mărcii si a adaugat un semn de exclamare. Ortografia nouă JOOP!

Acesta a fost destinat pentru a simboliza puterea și măreția.În plus față de îmbrăcăminte și parfumuri, în asortimentul brandului au apărut si ochelari, bijuterii, accesorii, articole din piele, pantofi. Toate produsele JOOP! au fost făcute exclusiv pe licență.

În 1983, Wolfgang Joop și marca sa a fost distinsi cu «Fild'or» un premiu prestigios. Un an mai târziu, proiectantul a câștigat premiul - "The Golden Wheel Spinning".În 1985, lumea a văzut prima colecție de îmbrăcăminte JOOP! pentru bărbați. Apoi, a existat o colecție de denim în 1988, JOOP!

În 1991, licența pentru producția de parfum JOOP! a fost achiziționată de Coty / Lancaster. În 1998, Wolfgang Joop a vandut 95% din actiunile JOOP! catre Societatea Wünsche AG. Acesta a fost urmat de vânzările de restul de 5% în iulie 2001.