Valentino

Cunoscut cu numele sau mic, Valentino este de mare clasa - asa poate fi determinata munca unuia dintre cele mai cunoscuti designeri din lume. Nu ne putem imagina lumea modei fara Valentino. - imul care a cucerit intreaga lumea nu numai datorita talentului sau, dar si datorita carizmei sale. Valentino considera ca roma nu are bun gust de haine si prefera Paris.Este nascut in anul 1932 la Voghery,

Valentino Garavani este impresionat de moda inca de cea mai mica varsta. Inca cand avea 17 ani ia decizia sa se mute la capitala modei - Paris, ca sa invete de la cei mai buni modelieri. La Paris face renumita scoala de moda мода Chambre Syndicale de la Mode. Mai tarziu incepe sa-i ajute pe Jan dese si Gi larosh. In anul 1959 se intoarce in Italia cu idea de a deschide fabrica de croitorie proprie. Asa in anul 1959 creaza casa de moda Valentino pe Via Condotti. Logo-ul firmei devine litera „V”.

Inca de la inceput designerul devine cunoscut cu iubirea sa catre luxul. Intotdeauna alegea cele mai bune si scumpe materiale. Punea accent pe calitate, chiar daca inca pozitia lui pe piata nu era prea stabila.

Cu ajutorul tatalul sau si partener Jankarlo Djameti, chiar daca a avut probleme financiare a reusit sa se ridice pe picioare si a obtinut succes pe plan mondial.