Armani

"Niciodată, chiar și în visele mele cele mai sălbatice, niciodată nu m-am gândit că aș fi designer de moda", modest recunoaste Giorgio Armani.Cu toate acestea, soarta, știe unde să direcționeze talentul, astfel încât după aproape patru decenii în lumea luxului la varsta de 78 de ani, numele lui a devenit sinonim cu stil si design de primă clasă și el trage sforile unui imperiu de afaceri reale, care include haine, cosmetice, cărți, hoteluri și restaurante.

Poveste de succes la nivel mondial, începe într-un mic oraș de numele Piacenza, nu departe de Milano.Acolo, în anii dificili cand Italia a simțit loviturile de la al doilea război mondial, trei copii au crescut într-o familie Maria Raimondi și Hugo Giorgio Armani, Sergio si Rosanna. "Noi am fost săraci, dar viața era grea. Cinema din Milano a fost locul meu de vise.""Apoi m-am îndrăgostit de strălucirea starurilor de la Hollywood ", spune designerul.Giorgio a ales să studieze medicina la Universitatea din Milano.

În al treilea an al studiilor sale, el decide să se înscrie în armată. In concediu de 20 de zile Giorgio merge la Milano, unde se întâlnește cu prietenul său, care ii ofera sa decoreze vitrinele celebrului centru comercial, unde ea lucrează.Vânzările de moda lui Armani au început la mijlocul anilor 1960, a început activitatea sa la Nino Cerutti, creand colecții de bărbați originale.Câțiva ani mai târziu, il intalneste pe designerul Sergio Galeotti, care va fi partenerul lui pe termen lung, în viață și în afaceri.

Armani paraseste Cerutti creaza propriul label. Astfel, în 1975 prima linie de confecții de bărbați, semnat de către proiectant, iar după un an mai tarziu, pe piața apare si colecția de modă pentru doamne.Popularitatea lui Armani în Europa este în creștere, la viteza ametitoare,

America inca nu a deschis ochii pentru unuia dintre cei mai mari artiști ai modei contemporane pana cand în anul 1980, Richard Gere nu a aparut in filmul "American Gigolo", în hainele lui Armani.Brand-ul a început să castige popularitate si cu aromele sale. Giorgio Armani este sinonim de calitate garantata, eleganta si stil.Astăzi, aromele brandului arata rafinament, frumusete si romantism si sunt ideale pentru a sublinia stilul și frumusețea proprietarului său. Giorgio Armani-lider!Primul mare succes lui Armani - Acqua di Gio pentru bărbați apare în anul1996. Alta marca de parfum celebra este Armani Mania (2002), Sensi (2002), Emporio Armani pentru femei, Armani Mania pentru barbati (in anul 2004, redenumit Armani Code).

In anul 2004, Giorgio Armani a creat o alta companie numita Armani Prive.