Burberry

Burberry (Burberry Group Plc) - este o companie britanică, producător de haine, accesorii si parfumuri de lux.Fondată în 1856 de Thomas Burberry.

În 1880, Thomas Burberry a inventat tesatura gabardina. In primele decenii ale existenței sale, societatea specializată în producția de îmbrăcăminte exterioară era furnizorul armatei britanice. După primul război mondial, hainele companiei au devenit populare si în rândul populației civile.

Cu haine Burberry s-au imbracat personaje din filmele celebre cum ar fi "Casablanca" și "Breakfast at Tiffany."Culorile brandului Burberry sunt rosu, negru, alb si bej sub forma de celula.Inițial, "celula" a fost doar un bej, și a fost folosita ca o căptușeală pentru șanț.

Istoria creației sale este asociata cu careu tradițional britanic. In 1970, un model pe haine si accesorii au devenit populare printre fanii fotbalului britanic care le asociază cu cultura de huligani de fotbal.

Acum imprimarea tradiționala Burberry este în culorile roșu, roz, albastru, alb și negru, iar Christopher Bailey, directorul de creatie al brandului de azi, nu uita tradițiile casei în care el lucrează.

Produsele Burberry sunt vândute prin intermediul a 330 de puncte de vânzare a rețelei de vânzare cu amănuntul, precum și prin furnizori en-gros. In anul 1981 compania Inter Parfums Burberry a inceput sa prouca si sa comercializeze parfumuri.