Chanel

Fondatorul brandului Chanel este Coco Chanel, a cărei nume real este Gabrielle Chanel. Ea s-a născut în Franța în 1883, într-o familie săracă. La varsta de 12 ani a devenit un orfan, iar ea a fost plasată într-un adăpost la o mănăstire catolică. Acolo Gabriel a învățat să coase, care a ajutat-o după sfârșitul adăpostului pentru a reusi in viață.În 1908, ea a deschis un atelier de lucru pentru a face pălării.

Mai mult Chanel a cântat în restaurant, unde a primit porecla ei Coco, care mai târziu a devenit numele ei. Lui Coco Chanel nu-i plăceau aromele florale, populare în acei ani. Mai târziu a inventat mosc sintetic, care a fost folosit drept conservant și aromă de aldehide volatile.

Ernest Beaux a fost cel care a creat primul parfum Chanel N5, care a apărut în 1922 și a devenit imediat o senzație. Dupa aceea au fost lansate o mulțime de arome, care au fost destinate atât pentru femei cât și bărbați, dar nivelul de popularitate lui Chanel N5 nu a putut fi atins.Sticla acestui parfum este în concordanță cu stilul de bază lui Chanel - dreptunghiular, într-un spirit constructiv, fără detalii decorative, sticla are un capac transparent dreptunghiular alungit și o etichetă albă.