Christina Aguilera s-a născut la New York, la 18 decembrie 1980. Mama Christinei a fost un pianist profesionist și violonist, care a cantat la Symphony Orchestra de Tineret. tatăl ei a servit în armată, astfel încât familia s-a mutat de multe ori și a călătorit peste tot în lume.

Cand familia sa s-a oprit în Wexford, State of Philadelphia, Christina si-a dat seama că a dorit să devină o cântăreață adevărată și a încercat să-și îndeplinească visele.

La opt ani, ea a început cariera muzicală. Participarea la concurs Star Search talente tinere i-a adus locul doi. Dupa 3 ani, la Pittsburgh, a fost invitata să cânte în jocurile sportive imnul național al Americii. In anul 1992, Christina Aguilera a participă la emisiunea TV «New Mickey Mouse Club», care tocmai s-a lansat.

În 2007, ea a deschis propria linie de parfumuri, brand-ul Christina Aguilera a devenit un proiect destul de succes.

Parfumurile de acest brand sunt numai pentru femei. Primul parfum este produs în flacoane, care reproduc contururile corpului cântăreței. Parfumurile ei întruchipeaza sexualitatea și feminitatea, sensibilitatea si senzualitatea.