"Pielea frumoasa poate fi creata!" - a spus în 1968, viitorul fondator lui Clinique Norman Orentrek într-un interviu cu editorul revistei Vogue, Carol Phillips. Nu a masca deficiențele cu produsele cosmetice, ci de a face pielea într-adevăr frumoasa, cu ajutorul unor instrumente speciale - acum 40 de ani ideea unui dermatolog necunoscut Orentreka a sunat ca ceva din science-fiction. Se credea că problemele de piele determinate genetic nu pot fi vindecate.

Cu toate acestea, bine-cunoscuta companie Estee Lauder a dat Orentreku șansă - și nu a calculat greșit. În curând, lumea a fost șocată de evoluția Clinique - o nouă filială Estee Lauder. În interiorul zidurilor sale Orentrek pune în aplicare ideile sale, promovarea produselor au întreprinzătorului Carol Phillips.Acesta a fost primul produs cosmetic create pe baza cercetărilor medicale, care luceaza cu pielea din interior - și nu mai era o fantezie! Prima inovație Clinique - sistem cu trei niveluri de îngrijire de zi cu zi a pielii (curățare, exfoliere, hidratare) - considerat astăzi un clasic.

Cu toate acestea, puțini știu că este o soluție simplă și ingenioasă, precum și multe alte descoperiri în domeniul cosmetologiei, - rezultatul Orentreka, pe care le datorăm apariția produselor cosmetice Clinique hipoalergenic, lipsite de arome daunatoare. O altă revoluție în cosmetologie a fost realizata la începutul anilor '70, Clinique a dovedit efectele nocive ale luminii solare asupra stării epidermei. Rezultatul - prima linie de cosmetice Clinique cu filtre UV, previne imbatranirea prematura a pielii. In anii 1970 Orentrek neobosit creează un sistem unic de testare - așa-numitul "calculator Clinique», - permite determinarea cu exactitate tipul de ochi, de culoarea pielii și a părului și indica instrumente, în funcție de caracteristicile pielii.

Cu cercetarea neobosita în domeniul cosmetologiei, testarea amănunțită a produsului pentru programele de ingrijire - compania Clinique a câștigat cu încredere încrederea a milioane de bărbați și femei din întreaga lume. Principiul de bază lui Clinique - siguranța și individualitate - și acționează pentru a crea produse cosmetice hipoalergenice și ia în conformitate cu tipul de piele.Linia de parfum dezvoltat pe baza canoanelor de bază ale aromoterapie - și aici Clinique demonstrează unicitatea sa, cu accent pe partea interioară, "sufletul" al produsului. O companie cu o istorie bogată, Clinica și astăzi rămâne una dintre cele mai importante branduri cosmetice.