Faimosul brand Diesel a fost fondat de Renzo Rosso, care s-a născut în nord-estul Italiei într-o familie de agricultori în anul 1955. Tipul era un independent și la vârsta de 14 ani a inceput proprie sa afacere de cusut haine. Renzo si-a dat seama imediat că pentru a deveni mai bun, trebuie să învețe. Așa că el s-a învățat sa coasa, a invatat elementele de bază de management, economie și afaceri. Renzo a lucrat într-o companie de textile, care a fost deținută de Adrian Goldshmidu.

În curând, tânărul a fost în măsură să facă capital de start-up pentru a începe propria sa afacere.In anul 1970, Renzo Rosso a fondat brandul - Diesel.

Titlul scurt este umplut cu tărie și puterea motorului diesel, în plus, sună aproape la fel în toate limbile europene. Renzo Rosso a visat sa foloseasca hainele pentru a cuceri întreaga lume, și a reușit.Diesel - locomotiva lumii modei germane.

Un pas logic în extinderea gamei brand-ului a fost lansarea de produse de parfumerie, care a devenit populare ca și hainele companiei.

Parfumurile de brand nu sunt clasice, dar ele pot fi purtate în fiecare zi. Parfumurile pentru femei Diesel scot în evidență senzualitatea, farmecul și sensibilitatea. Parfumuri pentru bărbați Diesel exprimă tăria și încrederea.