DKNY

Istoria brandului DKNY este legată de celebrul său creator - designerul Donna Karan. Primii pasi in cariera de designerul Donna Karan a inceput ca asistent al lui Klein Anne. In doar cativa ani de lucru împreună, Donna Karan a devenit un partener deplin al Annei și, după moartea ei, în 1974, anul, a condus compania pe cont propriu. În viitorul apropiat, împreună cu designerul Luis Del Olio, Donna Karen a dezvoltat prima ei colectie, care a fost lansata sub numele de Anna Klein.

Ceva timp mai târziu, în anul 1981, apare a doua colectie, Dons, realizata în mod independent. În cele din urmă, în 1984, Donna Cara creaza propria marca Donna Karan New York (DKNY) si prima colectie lansata sub acest nume este de mare succes in Statele Unite ale Americii.

Îmbrăcăminte acestui brand au devenit foarte populare în rândul femeilor practice, care aprecieaza confortul și stilul original.În 1989, anul Donna Cara a dezvoltat și a lansat o colectie de haine pentru vacanțe în stil casual Leasure.

Această colecție de ciorapi DKNY, pulovere tricotate, pantaloni din catifea liber ca a fost un succes, și cu ea Donna a primit recunoașterea talentului ei din lumea omologilor de moda. In anul 1997, pentru prima dată, a lansat o linie de D Karan si DKNY Jeans, destinat femeilor tinere de până la 30 de ani. Sub marca bine-cunoscut în colecțiile au apărut, de asemenea, bijuterii si accesorii. In anul 2000, Dona Karen a decis să se retragă, iar brandul a devenit proprietatea conglomeratului LVMH.

Cu toate acestea, proiectantul talentat este încă implicat activ în dezvoltarea creativă a colecțiilor, ca creierul principal din spatele casei de moda Donna Karan New York DKNY.