Lanvin

Într-o zi, in anul 1889 la Paris, o femeie tânără, Jeanne Lanvin si-a deschis propriul magazin mic de pălării. Îi placea să coase inca din copilarie, iar mai târziu la vârsta de 16 ani a devenit eleva la atelierul de modă.

Dorința de a învăța a adusa in doi ani sa devina o creatoare cunoscuta de palarii.După deschiderea propriului său magazin, Jeanne în curând a organizat și un atelier mic pentru a face haine la moda pentru femei.În 1926, producția a fost ajustată cu o linie de imbracaminte pentru barbati.

Exact un an mai târziu Lanvin a prezentat lumii primul său parfum, care se numește Lanvin.

Ar trebui remarcat faptul că toate aromele de la Lanvin au avut o combinație sensibilă și delicată de violete si iris cu lemn de santal. Cele mai renumite parfumuri de la Lanvin: «My păcat», «Kara-Djenoun», «Irise», «Chypre».

Cu toate acestea, semnul distinctiv al brandului parfumurilor Lanvin a fost dat de celebrul parfumier Andrea Freys. Ele se numesc «Arpege» și conține aproximativ 60 de componente de arome florale. Peste 80 de ani, aceste arome ii incanta pe proprietarii lor din întreaga lume.