Brand-ul Max Mara a fost fondat în anul 1950 de către un tânăr, talentat - Achille Maramotti, care a trăit în Italia, și a creat o linie eleganta, de înaltă calitate și ieftina. Alegerea vocației sale Maramotti a identificat prin faptul că toată viața lui a fost înconjurat de femei frumoase, care au cusut haine. Mama lui a avut propria ei școală de cusut, de asemenea, bunica a fost implicata în croitorie.

În 1951, Achille Maramotti a lansat prima colecție de haine pentru femei, care au avut un succes considerabil. Modele de îmbrăcăminte au linii curate, țesături de înaltă calitate, precum și costuri reduse. În acei ani, combinația de preț scăzut și de înaltă calitate a fost inacceptabilă,

Dar brandul Max Mara a făcut posibil pca femeile cu venituri mai mici sa arate foarte bine imbracate.În afară de îmbrăcăminte, producătorii de marcă sunt producătoare de accesorii, parfumuri și pantofi.

Parfumuri Max Mara continuă un concept general al brand-ului. Aromele au fost produse in volum mare, astfel încât de-a lungul anilor, costul este minim.