Nina Ricci

Celebra Nina Ricci s-a născut în 1883 într-o familie de cizmari. Părinții i-au dat numele Marie Adeland Neli. Tatal fetei a emigrat din Turcia la Monte Carlo, în speranța că vor găsi clienți bogați, dar moare în 1895

.Marie avea un vis din copilarie pentru sa coasa haine elegante pentru femei. Pentru a-și realiza visul din copilarie in viata, Marie s-a înscris la un atelier de cusut și a început să creeze pălării fermecătoare. Împreună cu sora și mama ei, cand avea14 ani, au lucrat într-un magazin, și au învățat să coase pe timp de noapte. Atunci Maria a plecat să lucreze în casa de modă, unde cosea nasturi pentru haine.În curând Maria a fost prima modista, la 20 de ani.

Modelele ei au fost observate în 1905, de celebrele case de modă și a început să primească ordini. Odată Marie la o stație de autobuz l-a întâlnit pe Louis Ricci. La scurt timp, Marie, s-a căsătorit, si a devenit Nina Ricci, dar căsătoria a fost de scurtă durată.Urcarea pe scara carierei Nina a continuat cu un bebeluș în brațe. Nina Ricci a inceput sa lucreze la Casa Ruffin, iar mai târziu a devenit amanta lui.

În 1946, a fost stabilit primul parfum Soeur Joie. Sticlă creata de Marc Lalique, care a facut mai multe proiecte de sticle de parfum de la Nina Ricci. Astăzi, parfumurile Nina Ricci se asocieaza cu personalitatea designerului.