Prada

În anul1913 Mario Prada a creat compania «Prada Fratelli» din Milano. De interes cumpărătorilor bogați a fost faptul că societatea producea valize de voiaj din piele de morsă exotice. Valizele de voiaj au fost realizate cu incrustatii din carapace de broască țestoasă și lemn prețios, au fost decorate cu paiete.

În 1978, în vârstă de 29 de ani, Miuccia Prada, nepoata lui Mario Prada, a preluat compania.

Miuccia Prada, cea mai tânăra nepoata fondatorului mărcii, născuta în 1949, a deținut un doctorat în științe politice, și la această zi este un designer de moda. Ea a început să promoveze compania în industria modei.

De fapt, in această perioadă, brand-ul a început să se transforme într-un conglomerat internațional.După șase ani a fost prezentat colecția inovatoare. Gențile de mână de la Prada in curand au devenit un accesoriu indispensabil pentru modele si editorii revistei. În 1989, o colectie de imbracaminte Prada pret-a-porte a fost lansata, datorita elegantei sale, imediat a devenit populara.

Dupa 3 ani Prada a fondat o noua companie Miu Miu, care produce îmbrăcăminte confortabilă.

Parfumurile Prada arata rafinament, eleganță, și este proiectat pentru a sublinia stilul și gustul impecabil al proprietarilor săi.