Roberto Cavalli

Roberto Cavalli s-a născut la Florența 15 noiembrie 1940 într-o familie nu foarte bogata, dar creativa și libera. Bunicul său, Giuseppe Rossi, a fost cândva celebru impresionist, lucrările sale pot fi văzute în galeria Uffitstsi. Roberto a studiat la Academia de Arte Frumoase din Florența.

Grație talentului său, el a creat propriul său stil unic în lumea modei.Cu toate acestea, succesul a fost precedat de muncă minuțioasă și grea. Treptat, a depășit toate dificultățile, Roberto a atins succesul bine meritat.

Primul spectacol de haine pe care il avea era în 1972. Rochiile exclusive din piele, care a fost folosita doar pentru jachete au devenit o adevărată revoluție în moda și au produs o impresie asupra publicului considerabila. Roberto a transformat întotdeauna lucrurile aparent obișnuite și simple în ceva frumos și unic.Proiectantul se considera nu un designer de moda, un adevărat artist în industria modei.

Roberto Cavalli produce acum nu numai o linie de îmbrăcăminte pentru femei, dar dezvoltă și linii de lenjerie de corp, articole de acasă, ochelari, genți, costume de baie pentru copii, imbracaminte, incaltaminte si accesorii. Prima linie lui Roberto Cavalli de parfum a fost lansat în 2002. In anul 2003, a eaparut parfumul de sex masculin Cavalli Man. Parfumurile Roberto Cavalli au o energie unică.