Valentino

Valentino este una dintre cele mai productive case de moda, ea produce pe an, aproximativ 10 colecții, aproximativ o colecție de haine lunar. Colecționarea este una dintre interesele de bază ale designerului. De fapt, ea îl ajută să combine trecutul și prezentul.

Valentino s-a născut la Milano în 1932. Moda pentru el inca din copilărie este de mare interes, astfel încât el a studiat principalele linii de haute couture, ca să învețe elementele de bază ale limbii franceze - limba de creatori de moda.

Pentru a cuceri Parisul - capitala stilului si modei, Valentino a mers acolo imediat după absolvire. A lucrat în astfel de case de moda, cum ar fi Jean Desses și Guy Laroche.In anii '60 ai secolului trecut, el a revenit la Milano, sa deschida pe strada Via Condotti magazin propriu.

Doi ani mai târziu, Valentino organizează primul spectacol. Publicul, care a fost norocos pentru a vedea prima colectie de haine de designer, imediat a dat seama că noua stea strălucitoare a crescut pe Olympus de moda. In anul 1967 a fost prezentat Colecția albă, care include rochii albe, în special făcute pentru Jacqueline Kennedy.

De fapt, a fost prima dată când lumea a văzut celebrul Monograma V, care astăzi împodobește îmbrăcăminte, accesorii, incaltaminte si parfumuri Valentino. Aromele acestui brand au fost o continuare a conceptului de ansamblu a companiei.